To top
0

Izrada jelovnika – Print studio Redak

Izrada jelovnika – Print studio Redak


Kvalitetna izrada jelovnika jedan je od najvažnijih segmenata uspješnog marketinga svakog restorana. Jelovnik predstavlja ogledalo restorana i vrlo je vjerojatno da će ga baš svaki gost pogledati.


Bilo da se radi o restoranu s pet zvjezdica ili manjim restoranima, dizajn i izgled jelovnika moraju biti prilagođeni ciljanoj klijenteli koju restoran želi privući.

 
Osim toga, veoma je važno da je jelovnik čitljiv, privlačan te da jasno izražava poruku koju restoran želi prenijeti svojim gostima.


Korice jelovnika izrađuju se u dvama osnovnim oblicima.


Prvi su oblik jelovnici printanih korica. Oni mogu biti personalizirani. Drugim riječima, mogu sadržavati slike interijera i eksterijera Vašeg restorana, logo, željene boje, fontove i još mnogo toga. Isprintane korice laminiraju se u različite oblike laminacije (mat, sjajna ili s nekom strukturom).

 

print studio split


Drugi su oblik jelovnici od knjigoveškog platna. Knjigoveško platno dotiskuje se metodom foliotiska (zlatotiska) ili metodom sitotiska. Prilikom izrade jelovnika od knjigoveškog platna nudimo Vam mogućnost velikog izbora boja i materijala kao što je imitacija kože ili tkanina s različitim strukturama. Čitavu našu ponudu izrade jelovnika možete pogledati na poveznici: https://www.redak.hr/ugostiteljski-program-jelovnici-c-359_86.html.

 print studio redak


Danas vlasnici restorana prilikom izrade jelovnika vode računa o usklađenosti s brendingom. U nastavku slijedi još nekoliko bitnih savjeta za izradu jelovnika i njihov dizajn koji mogu privući novu klijentelu ili oduševiti stalne goste.

 

1. IZBOR BOJA

Izbor boja za jelovnik pomaže Vam učvrstiti i promovirati poruku Vašeg restorana. Ono što je još bitnije to je da boje imaju određen psihološki učinak na Vaše goste.


Na primjer, žuta boja podiže raspoloženje te samim time pobuđuje otvaranje apetita.


Zelena boja asocira na svježu hranu.


Crvena boja ima snažan učinak na privlačenje pozornosti.


Narančasta boja nadahnjuje i zbog toga također djeluje na podizanje raspoloženja, otvaranje apetita i vesele razgovore za stolom.

 

print studio

 

2. IZBOR FONTA

Izrada jelovnika trebala bi uključivati privlačan, jasan i čitljiv font slova kako gosti ne bi imali problema s čitanjem.


Dobro je uključiti i više različitih fontova.


Na primjer, jednu vrstu fonta za naslove jela, a drugu za opise jela kako bi se jedni od drugih razlikovali. To će pomoći Vašim gostima da lakše uoče ponudu jela i pića, a i estetski je mnogo zanimljivije za razliku od jednoličnog fonta.

print studio

3. IZBOR FOTOGRAFIJA

Ovo je jako bitna stavka jer izrada jelovnika zahtijeva i fotografije jela. Fotografije jela trebale bi biti profesionalne, visoke kvalitete i razlučivosti kako bi kod gostiju pobudile želju za jelom.


Loše fotografije slabe kvalitete i razlučivosti mogu djelovati sasvim suprotno na Vaše goste – smanjenjem želje za narudžbom.

 

print studio redak

 

4. LOGO VAŠEG RESTORANA

Logo je okosnica Vašeg brenda. Zato imajte na umu da se Vaš logo podudara s dizajnom jelovnika, odnosno da je usklađen s fontovima, fotografijama i bojama korištenima prilikom izrade jelovnika.

 

 

5. IZRADA JELOVNIKA I NJEGOV DIZAJN MORAJU BITI ORGANIZIRANI

Premalo fotografija ili premalo teksta na jelovniku mogu kod gostiju izazvati gubitak interesa za Vašom ponudom.


Previše teksta, previše fotografija ili boja mogu preopteretiti i odbiti Vaše goste.


Stoga, prije nego što krenete u proces izrade jelovnika, dobro se organizirajte kako biste uštedjeli vrijeme i novac.

 

print studio redak hr

 

ZAKLJUČAK

Kao što ste se do sada već mogli uvjeriti, jelovnik je više od običnog popisa jela i sastojaka. Dobro dizajniran i izrađen jelovnik može biti jedan od Vaših glavnih prodajnih saveznika.


S velikm dugogodišnjim iskustvom u dizajnu i digitalnom tisku možemo Vam pomoći u izradi privlačnih i oku ugodnih jelovnika, ali i u kreiranju čitavog ugostiteljskog programa. Naše usluge ugostiteljskog programa možete pogledati na poveznici: https://www.redak.hr/.


Ne zaboravite da ispod ovog članka možete online odmah naručiti svoje jelovnike i ostali ugostiteljski program koji stiže ravno na Vašu adresu.

Pridružite se zajednici zadovoljnih korisnika naših usluga i obratite se s povjerenjem jer mi stvaramo razliku!

Vaš Print studio Redak, Split

Kako naručiti?

1

Prijava ili registracija

Prijava postojećih ili registracija novih korisnika.

2

Odabir
proizvoda

Pronađite željeni proizvod u jednoj od kategorija ili koristite brzu pretragu proizvoda.

3

Unos
podataka

Odaberite parametre, količinu, rok izrade... više detalja pogledajte ovdje.

4

Potvrda
narudžbe

Zaključite Vašu narudžbu, a potom provjerite Vašu dolaznu poštu.

5

Prijenos
datoteke

Učitajte datoteke za tisak. Više o tome pročitajte ovdje.

6

Dostava na adresu

Vaš proizvod je na putu prema Vama. Možete pratiti status izrade Vaše narudžbe na korisničkim stranicama te status pošiljke.

Redak print studio

Redak obrt za trgovinu i usluge, vl. Darko Jajić

Iločka 19, 21000 Split

+385 (0) 21 544 566

info (at) redak.hr

OIB: 52942237802

MBO: 91104700