To top
0

 

Obrt Redak obvezuje se čuvati privatnost osobnih podataka svih registriranih korisnika www.redak.hr stranica te će s istima postupati u skladu sa Zakonom o zaštiti osobnih podataka, odnosno drugim primjenjivim propisima.

Tijekom korištenja stranica www.redak.hr automatski se prikupljaju podatci o Vašem računalu. Ovi podatci mogu uključivati IP adresu, tip preglednika, ime domene, vrijeme pristupa i adrese internetskih stranica. Podatci se koriste u svrhu dobivanja općih statističkih podataka vezanih uz korištenje naše internetske stranice. Pregledavanje internetskih stranica je anonimno te se tom prilikom ne prikupljaju podatci koji bi omogućili osobnu identifikaciju (ime i prezime, adresa, telefonski broj ili e-adresa). Više o tome možete pročitati na poveznici Kolačići.

Obrt Redak obvezuje se pružati zaštitu osobnih podataka kupaca, koje korisnik daje prilikom registracije, na način da prikuplja samo nužne, osnovne podatke o kupcima/korisnicima koji su neophodni za ispunjenje obveza, odnosno za informiranje o novim ili akcijskim proizvodima te za dostavu promotivnih materijala, unaprjeđenje odnosa s kupcima te radi provjere drugih podataka neophodnih za internetsku kupovinu. Prilikom registracije korisnik također daje suglasnost za obradu podataka u svrhu u koju su podatci dani. Redak će informirati kupce o načinu korištenja prikupljenih podataka te redovito davati kupcima mogućnost izbora o upotrebi njihovih podataka, uključujući mogućnost odluke da se njihovo ime ukloni s lista koje se koriste za marketinške kampanje.

Svi se podatci o korisnicima strogo čuvaju i dostupni su samo onim djelatnicima kojima su ti podatci nužni za obavljanje posla. Svi djelatnici i poslovni partneri odgovorni su za poštivanje načela zaštite privatnosti.

Skupljanje i obrada osobnih podataka klijenta uključuje i prosljeđivanje trećim osobama i trgovačkim društvima u Republici Hrvatskoj i inozemstvu. Trećim osobama smatraju se sve fizičke osobe i trgovačka društva koji su neophodni za realizaciju ugovorenih poslova. Od navedenoga se izuzima uvid od strane ovlaštenih služba izvršne državne vlasti Republike Hrvatske za potrebe istražnih radnji temeljem valjanoga sudskog naloga. Kupac ima pravo zatražiti ispravak, izmjenu ili nadopunu netočnih, nepotpunih ili neažuriranih podataka te se za sva pitanja u svezi sa zaštitom osobnih podataka može obratiti obrtu Redak.

Redak ne odgovara za slučajnu pogrešku ili pogrešku zbog više sile, ili drugih objektivnih okolnosti kojima se uzrokuje slučajno kršenje zajamčene zaštite podataka Korisnika, ali jamči da će pogreška biti otklonjena, ako je to moguće, što prije.

 

 

Tehnologijom „kolačića“ (cookies) koristimo se kako bismo održavali i osigurali funkcioniranje Redak internetske stranice. Pomoću kolačića naša internetska trgovina može prepoznati i pamtiti korisnika te na taj način omogućiti kupovinu.

Što su kolačići?

Kolačići su male tekstualne datoteke koje se šalju na računalo ili mobitel korisnika kada se prvi put posjeti internetska stranica. Nakon prvog posjeta, svaki put kada internetski preglednik zatraži identičnu stranicu sa servera, kolačići se s korisničkog računala šalju na server. Na taj način, pomoću kolačića u kojima se bilježe podatci o posjetima stranici, server ima mogućnost identifikacije i praćenja internetskog preglednika. Zahvaljujući kolačićima, stranica pamti pojedinačna iskustva i preferencije zbog čega je korištenje internetske stranice za korisnika učinkovitije i jednostavnije.

Funkcijski kolačići koriste se za pamćenje podataka za prijavu, sigurnost za vrijeme prijave ili za osiguravanje konzistentnog izgleda internetske stranice. Kolačići učinkovitosti upotrebljavaju se za prikupljanje anonimnih informacija o korištenju internetske stranice koje rezultiraju poboljšanjem radnih svojstava internetske stranice, odnosno za poboljšanje doživljaja korisnika. Oglašivački kolačići koriste se za omogućavanje dijeljenja, odnosno za omogućavanje slanja informacija drugim internetskim stranicama kako bi prema njima prilagodile svoje oglase koji su vam važni.

Neki su kolačići privremeni i automatski se brišu prilikom zatvaranja internetskog preglednika, dok su drugi trajni i ostaju na računalu neko vrijeme.

Važno je znati da kolačići na Redak stranici ne prikupljaju podatke pomoću kojih bi bilo moguće posjetitelja osobno prepoznati.

 

Kako se koristimo kolačićima?

Kolačićima spremljenima na računalu možemo pristupiti kad posjetite našu internetsku stranicu ili kad otvorite poruke e-pošte koje smo vam poslali.

Ako želite obrisati spremljene kolačiće iz računala, slijedite upute za brisanje kolačića preko internetskog preglednika kojim se koristite. Ako odlučite ne koristiti se kolačićima, neke funkcije stranice možda neće raditi onako kako očekujete.

Više o kolačićima i o tome kako ih obrisati i njima upravljati možete saznati na stranicama www.aboutcookies.org i http://www.youronlinechoices.eu/ ili klikom na opciju Pomoć u izborniku internetskog preglednika.

 

Redak print studio

Redak obrt za trgovinu i usluge, vl. Darko Jajić

Magistrala Solin 61h, 21000 Split

+385 (0) 21 544 566

info (at) redak.hr

OIB: 52942237802

MBO: 91104700