To top
0

Digitalni tisak i njegove prednosti

Digitalni tisak i njegove prednosti

 

Digitalni tisak odnosi se na suvremene metode ispisa koje upotrebljavaju elektroničke datoteke umjesto tiskarskih ploča. Drugim riječima, pojavom digitalne tehnologije, tradicionalne metode tiska kao što je ofsetni tisak zamijenio je digitalni tisak. 

digitalni tisak

ZAŠTO DIGITALNI TISAK? 

Zbog suvremenog načina poslovanja, sigurno očekujete da je tiskanje marketinških materijala i ostalih potrebnih dokumenata brzo, efikasno, visokokvalitetno i isplativo. Digitalni tisak pruža upravo to – više mogućnosti i fleksibilnosti od klasičnih metoda tiskanja.

U nastavku su objašnjene neke od glavnih prednosti koje donosi digitalni tisak zbog kojih bi bilo dobro da u svojem poslovanju razmislite o ovom načinu tiskanja potrebnih marketinških materijala i ostalih dokumenata.

 

1.     VISOKA KVALITETA

Digitalni tisak omogućuje impresivnu kvalitetu ispisa. Boje se prikazuju savršeno živopisno. Nijanse se mogu kontrolirati do stupnja koji želite, a linije su mnogo preciznije u odnosu na klasične metode tiska.

Isto tako, digitalni tisak omogućuje jednaku kvalitetu ispisa čitave serije naručenih proizvoda.

 Digitalni tisak split

 

2.     MANJI TROŠKOVI

Digitalni tisak je itekako isplativiji u usporedbi s klasičnim tiskom. Da, dobro ste pročitali! To je zato što klasični način tiskanja zahtijeva prije svega složeniju pripremu onih tehnoloških postupaka koji prethode tiskanju (kao što su primjerice osvjetljivanje, razvijanje i ugradnja ofsetnih ploča u tiskarski stroj za svaku formu koja se tiska), a to je mnogo skuplje od digitalnog tiska.

Uz pomoć digitalnog tiska možete znatnije uštedjeti pri tiskanju svojih posjetnica, kuverata, memoranduma, jelovnika i tako dalje. Digitalni je tisak osobito isplativ trebate li manje do srednje količine tiskanih materijala.


3.     FLEKSIBILAN ISPIS

Činjenica je da je većina zahtjeva za tisak vezana za marketinške pothvate Vašeg poduzeća. Doći do ciljane skupine kupaca ili ciljanih klijenata danas zahtijeva neprestanu prilagodbu zbog dinamičnosti tržišta. Zato je digitalni tisak idealan način tiskanja promotivnih materijala jer omogućuje brzu prilagodbu Vašim zahtjevima za razliku od klasičnog načina tiskanja koji je u ovom segmentu podbacio.

 Digitalni tisak Split

 

4.     BRZA USLUGA

Digitalni tisak ne mora prolaziti kroz složene procese pripremnih tehnoloških procesa (postavljanja ploča), stoga se ispisi mogu proizvesti neusporedivo brže od klasičnog načina tiskanja. Zbog toga što su koraci u procesu tiskanja jednostavniji, digitalni tisak omogućuje ispis Vaše narudžbe isti dan.

 

5.     EKOLOŠKA PRIHVATLJIVOST

Jedan je od nusprodukata klasičnog načina tiskanja onečišćenje okoliša zbog ispuštanja CO2. Digitalni je tisak ekološki mnogo prihvatljiviji jer kod njega nema ispuštanja štetnih plinova, kao ni uporabe štetnih tonera, a i potrošnja papira svedena je na minimum zbog mogućnosti korištenja napredne tehnologije.

 

 Digitalni tisak Split

 

ZAKLJUČAK

Digitalni tisak ima zasigurno više prednosti od klasičnoga. Kao što ste i mogli saznati iz ovog članka, odlikuje ga visoka kvaliteta, manji troškovi, fleksibilnost pri ispisu, brza usluga i ekološka prihvatljivost. Doista mnogo razloga zbog kojih biste ga mogli uzeti u razmatranje za buduće marketinške i ostale aktivnosti Vaše tvrtke!

Naša se tvrtka Redak već dvadesetak godina bavi digitalnim tiskom i usavršava na tome području, što je i glavna okosnica našeg poslovanja. Kako bismo Vam pojednostavnili proces, na našoj web-stranici možete naručiti online tiskanje potrebnih materijala, a mi ćemo Vam dostaviti gotove proizvode na Vašu adresu.

Obratite se s povjerenjem jer mi stvaramo razliku!

 

Vaš print studio Redak, Split

Kako naručiti?

1

Prijava ili registracija

Prijava postojećih ili registracija novih korisnika.

2

Odabir
proizvoda

Pronađite željeni proizvod u jednoj od kategorija ili koristite brzu pretragu proizvoda.

3

Unos
podataka

Odaberite parametre, količinu, rok izrade... više detalja pogledajte ovdje.

4

Potvrda
narudžbe

Zaključite Vašu narudžbu, a potom provjerite Vašu dolaznu poštu.

5

Prijenos
datoteke

Učitajte datoteke za tisak. Više o tome pročitajte ovdje.

6

Dostava na adresu

Vaš proizvod je na putu prema Vama. Možete pratiti status izrade Vaše narudžbe na korisničkim stranicama te status pošiljke.

Redak print studio

Redak obrt za trgovinu i usluge, vl. Darko Jajić

Iločka 19, 21000 Split

+385 (0) 21 544 566

info (at) redak.hr

OIB: 52942237802

MBO: 91104700